Vă invităm să citiți întreg articolul.

Bună, eu sunt Eva Nagy și sunt manager de securitate la Sectra.

Cu ce mă ocup, care îmi sunt atribuțiile? Ei bine, despre asta o să vă spun în cele ce urmează.

Ca manager de securitate sunt responsabilă pentru protejarea informațiilor și a resurselor companiei prin gestionarea și implementarea politicilor și procedurilor de securitate.

Rolul principal al unui manager de securitate fizică într-o societate de formare profesională este de a se asigura că toți angajații și cursanții sunt în siguranță și protejați în timpul activităților zilnice.

Acest lucru implică implementarea și menținerea unor politici și proceduri adecvate pentru gestionarea riscurilor și a amenințărilor de securitate fizică, precum și monitorizarea și raportarea incidentelor de securitate.

Mai specific, responsabilitățile mele sunt:

 • Dezvoltarea și implementarea politicilor și procedurilor de securitate ale companiei, pentru a proteja personalul și resursele societății. Elaborez politici și proceduri clare și concise pentru a asigura o securitate adecvată în cadrul instituției. Acestea includ politici de acces și control al intrărilor, politici de verificare a antecedentelor angajaților și cursanților, politici privind gestionarea incidentelor și politici privind gestionarea situațiilor de urgență.
 • Mă asigur de faptul că angajații și cursanții sunt instruiți în ceea ce privește politicile și procedurile de securitate și respectă aceste reguli.
 • Evaluez riscurile și identific vulnerabilitățile în sistemul de securitate.
 • Gestionez incidentele de securitate în cazul în care acestea există și ofer soluții eficiente și rapide.
 • Monitorizez sistemele de securitate, cum ar fi camerele de supraveghere, sistemele de alarmă, sistemele de control al accesului și alte tehnologii de securitate pe care noi, la SECTRA le folosim, pentru a detecta activități suspecte.
 • Colaborez cu echipa IT pentru a asigura securitatea site-ului web ale companiei.

  Totodată țin să precizez că atribuțiile unui manager de securitate pot varia în funcție de nevoile organizației și de domeniul de activitate al acesteia.

  În general, un manager de securitate are un rol crucial în protejarea informațiilor și a activelor companiei și trebuie să fie mereu la curent cu cele mai recente amenințări și tehnologii de securitate.

  Există mai multe motive pentru care am ales să lucrez ca manager de securitate:

  Siguranța

  Unul dintre principalele motive pentru care lucrez ca manager de securitate fizică într-o societate de formare profesională, este să contribui la protejarea cursanților și a angajaților. Aceștia depind de un mediu sigur și securizat pentru a se concentra pe învățare și dezvoltare, iar eu sunt responsabilă de a asigura acest lucru.

  Diversitatea sarcinilor

  Am diverse sarcini și responsabilități, de la dezvoltarea politicilor și procedurilor de securitate, la monitorizarea sistemelor de securitate și supravegherea activităților desfășurate în instituție. Această diversitate de sarcini face ca rolul meu să fie interesant și provocator.

  Lucrând ca manager de securitate fizică, am ocazia de a dezvolta abilități de management precum planificarea, organizarea, monitorizarea și controlul. Acestea sunt utile și în alte domenii în care profesez.

  Te gândești dacă acest post este și pentru tine?

  În general, postul de manager de securitate fizică poate fi o alegere atractivă pentru cei pasionați de securitatea fizică și interesul lor pentru protejarea resurselor unei companii. De asemenea, poate fi potrivit pentru cei care doresc să își schimbe domeniul de activitate, să dezvolte abilitățile de leadership și să lucreze cu oameni talentați din domeniu și nu numai.

  “Nu trebuie să fii perfect pentru a începe ceva nou. Nu trebuie să ai toate răspunsurile înainte de a lua o decizie. Oricând dorești să începi ceva, pur și simplu ia o decizie și mergi mai departe.”

  – Drew Houston, fondatorul Dropbox.

  Prin acest citat subliniez importanța luării unei decizii, chiar dacă nu ești sigur de tot ce implică schimbarea domeniului de activitate. Poate fi tentant să aștepți până când vei avea toate răspunsurile, dar acest lucru nu o să se întâmple niciodată. Este important să iei o decizie bazată pe informațiile pe care le ai în prezent și să începi să acționezi în consecință. Schimbarea poate fi intimidantă, dar cu puțin curaj și determinare, poți avea succes în noua carieră.

 

sesiunea-martie-inscrieri-pana-in-data-de-01-08-2022-10

Navigare
Contact

Contact

tel: 0371.401.262
mob: 0726.26.28.07
mob: 0726.26.28.02
mail: office@sectra.ro
orar: L-V, 08.00-16.00