Proiectant sisteme de securitate
cod COR 215119
TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 13.12.2024
Industria securității evoluează constant, iar proiectanții de sisteme de securitate sunt implicați în implementarea celor mai recente tehnologii și practici pentru a asigura eficiența și fiabilitatea sistemelor de securitate.
Cursul pentru Proiectant de Sisteme de Securitate vizează pregătirea și dezvoltarea abilităților necesare pentru a proiecta și implementa soluții eficiente în domeniul securității. Acest curs este esențial pentru cei care doresc să lucreze în proiectarea și implementarea sistemelor de securitate.
Certificatul de absolvire a cursului Proiectant Sisteme de Securitate, îți oferă posibilitatea obținerii licențierii și avizării pentru activitatea de proiectare a sistemelor de alarmă, supraveghere video, control acces, semnalizare și alertare la incendiu, limitare și stingere, desfumare, evacuarea fumului și gazelor fierbinți, întocmirea devizelor.
Cursul este obligatoriu pentru licențierea societăților de către IGPR, IGSU pentru activitatea de proiectare.
Durata programului de formare profesională este de 480 ore:
- 160 ore pregătire teoretică
- 320 ore pregătire practică
Autorizări:
Cursul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, IGPR – Inspectoratul General al Poliției Române, IGSU- Inspectoratul General al Situatiilor de Urgență. La absolvirea cursului se eliberează un certificat de absolvire emis de Ministerul Educației Naționale pentru ocupația “Proiectant sisteme de securitate”- cod COR 215119, recunoscut pe plan național.
Conform:
- LEGE nr. 333 din 08.07.2003 (**republicată**)(*actualizată*) privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor* (actualizată la data de 1 decembrie 2015*).
- HOTĂRÂREA nr. 301 din 11.04.2012 actualizată conform HG 1002/23.12.2015, privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
- ORDINUL nr. 87 din 06.04.2010 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a persoanelor care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.
- ANEXE ORDINUL nr. 87/06.04.2010
Competențe dobândite
- Planificarea sistemului tehnic de securitate fizică la efracție și control acces;
- Planificarea sistemului TVCI;
- Planificarea sistemului de monitorizare;
- Planificarea sistemului de securitate la incendiu;
- Elaborarea soluției tehnice a sistemului tehnic de detecţie şi semnalizare la efracţie şi control acces;
- Elaborarea soluției tehnice a sistemului tehnic de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu;
- Elaborarea soluției tehnice a sistemului tehnic de stingere a incendiului;
- Elaborarea soluției tehnice a sistemului tehnic de control și evacuare a fumului și gazelor fierbinți din construcții și de limitare a propagării fumului în caz de incendiu;
- Elaborarea soluției tehnice a sistemului tehnic de televiziune cu circuit închis (TVCI);
- Elaborarea soluției tehnice a sistemului tehnic de monitorizare;
- Elaborarea proiectului sistemului tehnic de detecţie şi semnalizare la efracţie şi control acces;
- Elaborarea proiectului sistemului tehnic de detectare, semnalizare şi alarmare la incendiu;
- Elaborarea proiectului sistemului de stingere automată a incendiului;
- Elaborarea proiectului sistemului de control și evacuare a fumului şi gazelor fierbinți din construcții și de limitare a propagării fumului în caz de incendiu;
- Elaborarea proiectului sistemului tehnic de televiziune cu circuit închis (TVCI);
- Elaborarea proiectului sistemului tehnic de monitorizare;
- Verificarea proiectului pentru sisteme tehnice de detecție și semnalizare la efracție și control acces, TVCI și monitorizare, sisteme tehnice de detecție și alarmare la incendiu, instalații pentru stingerea incendiului, sistemul de control si evacuare a fumului si gazelor fierbinți din construcții si de limitare a propagării fumului în caz de incendiu;
- Întocmirea de devize pentru sisteme tehnice de detecție și semnalizare la efracție și control acces, TVCI și monitorizare, sisteme tehnice de detecție și alarmare la incendiu, instalații pentru stingerea incendiului, sistemul de control si evacuare a fumului și gazelor fierbinți din construcții și de limitare a propagării fumului în caz de incendiu;
- Monitorizarea execuției proiectului pentru sisteme tehnice de detecție și semnalizare la efracție și control acces, TVCI și monitorizare, sisteme tehnice de detecție și alarmare la incendiu, instalații pentru stingerea incendiului, sistemul de control si evacuare a fumului și gazelor fierbinți din construcții si de limitare a propagării fumului în caz de incendiu;
Documente necesare înscrierii:
- cerere, nota de informare, contract și declarație: le puteți obține de aici
- copie după buletin/carte de identitate;
- copie după certificatul de naștere;
- copie după diplomă de studii superioare din domeniile: electric, construcții, instalații, informatică, mecatronică, automatică.
- adeverință medicală care să ateste că sunteți “clinic sănătos” pentru a urma cursul de specializare sau fișa de aptitudini de la medicina muncii “apt”.
- aviz psihologic eliberat de către un psiholog autorizat, cu timbru de la Colegiul Psihologilor din România și parafă cu mențiunea „apt”;
- cazier judiciar pentru curs specializare;
- adeverință de vechime sau extras Revisal de la angajatori, în care se atestă că persoana are experiență practică de minim 3 ani în domeniul sistemelor de efracție și al prevenirii și gestionării situațiilor de urgență.
Condiții necesare înscrierii:
- studii superioare din domeniile: electric, construcții, instalații, informatică, mecatronică, automatică,
- minim 3 ani experiență în domeniul sistemelor de efracție și al prevenirii și gestionării situațiilor de urgență.
Procedură de înscriere:
Pasul 1: DESCĂRCAȚI DOCUMENTELE și le completați, fie electronic, fie scris de mână. Puteți printa documentele, să le semnați și să le ștampilați sau să le completați electronic, după caz.
Pasul 2: După completarea documentelor conform pasului 1, alături de documentele solicitate – lista documentelor necesare fiind specificată în funcție de curs – scanându-le, transmiteți-le pe e-mail la adresa office@sectra.ro.
Pasul 3: În maxim 24 de ore de la transmiterea documentelor, colegii noștri vă vor contacta pentru confirmare, iar după finalizarea înscrierilor, fiecare cursant va primi pe adresa de e-mail indicată în cererea de înscriere:
- Datele de acces;
- Factura în format electronic.
Informații suplimentare se vor transmite pe parcursul cursului.
Cursurile noastre:
- Manager de securitate cod COR 121306
- Evaluator de risc la securitate fizică cod COR 242115
- Proiectant sisteme de securitate cod COR 215119
- Inginer sisteme de securitate cod COR 215222
- Tehnician pentru sisteme de detecţie, supraveghere video și control acces 352130
- Dispecer centru de alarmă cod COR 541408
- Specialist în activitatea de coaching cod COR 242412
- Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal cod COR 242231